Sakatathane
Hayvanların iç organları gövdeden ayrılınca herhangi bir bulaşa maruz kalmadan sakatat işleme bölümüne sevk edilir.
Bu bölümde yine kirli ve temiz diye ayrılan bölümlerde işkembelerin içeriği temizlenip 75-82 °C deki sıcak sularla yıkanır. Boynuzları kesilen kelleler ve ayaklar sıcak suda yıkanır. Sıcak su ile yıkanan ayakların tırnakları sökülür. Bu işlemler ile steril hale getirilen kelleler ve ayaklar paketleme bölümüne sevk edilir. Kırmızı sakatatlar karaciğer, yürek, böbrek, kelle etleri vs. birbirinden ayrılıp istenmeyen bölümler atıldıktan sonra soğutulup paketlenip satışa sunulur.
Mevcut tesisimizde işlenmemiş ham halde satılan sakatatlar, hijyenik raf ömürlü pakete girince ilave satış ve ciro artışı getirecektir.